Italiaanse kruiden omelet

Resep van Jack Boekhorst http://www.optimalegezondheid.com/
(Ek plaas die resep want ek wil graag ook sien hoe kook hulle in die  land van ons voorvaders).

Benodigdheden:
Kwart ui
Olijfolie
2 geklopte eieren
2 lepels vers gesneden kruiden (peterselie, marjolijn, kervel)
Klein snufje zout
Peper
Geraspte kaas naar keuze

Bereiding:
Voeg de uienringen en een eetlepel water toe aan een voorverwarmde pan. Bak de uien net zolang totdat het kleine beetje water in verdampt. Voeg daarna een kleine hoeveelheid olijfolie toe en laat de uienringen nog een 1 minuut lang wat bruiner worden.

Voeg de 2 geklopte eieren toe en verlaag het vuur iets. Roer continuetotdat het ei een vast vorm begint te krijgen (dit is na ongeveer 20 á 25 seconden). De randen van het ei dien je constant iets “op te tillen” waardoor het ongebakken ei eronder glijd (30 seconden)

Verlaag het vuur een klein beetje en voeg de kruiden er aan toe, samen met een klein beetje zout (niet te veel) en naar eigen smaak wat peper. Wanneer je goed tegen melkproducten kunt, kan je een eetlepel kaas toevoegen! Laat het geheel ongeveer nog 2 minuten door bakken (laag vuurtje zodat het niet aanbrand).

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 69 times, 1 visits today)
Advertisements

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *