Beesfilet-oor-die-kole met sampioensous

Deur Herman Lensing
(6 porsies)

Bestanddele
100 ml olyfolie
hand vol vars kruie van jou keuse, fyngekap
5knoffelhuisies, gekap
100 ml rooiwyn
1 kg beesfilet
sout en varsgemaalde swartpeper

Bestanddele Sous
45ml olyfolie
2knoffelhuisies, gekap
1 ui, fyngekap
400 g gemengde sampioene
50ml brandewyn
250 ml room
sout en varsgemaalde swartpeper

Metode
Meng olyfolie, kruie, knoffel en rooiwyn. Marineer filet oornag in die mengsel. Geur goed met sout en swartpeper.Braai filet stadig oor matige kole – sowat 15 minute aan ‘n kant vir medium-gaar of langer as jy dit gaarder verkies. Haal van hitte af en laat rus in skoon bak. Maak sous deur olyfolie in ‘n mediumgroot pot te verhit. Voeg knoffel en ui by.Braai liggies vir sowat 5minute of tot begin verkleur. Voeg sampioene by en braai verder vir 5 – 8 minute of tot goudbruin en gaar.Gooi brandewyn by en laat wegkook. Voeg room by en verlaag hitte.Laat stadig prut tot vloeistof met helfte verminder, sowat 10 – 12minute. Geur goed met sout en swartpeper. Sit filet voor saam met sampioensous.

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 569 times, 1 visits today)
Advertisements

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *