Geroosterde wors-en-spek met pangebraaide spinasie (LCHF/Banting)

Genoeg vir 4

Bestanddele
8 varkworsies van goeie gehalte
8 repies streepspek
2 rooi uie, in agtstes gesny
15 salieblare
30 ml eendvet
250 ml verjuice of witwyn (opsioneel)
30 ml botter
150g babaspinasie
Himalaja-sout en swartpeper

Metode
1 Voorverhit die oond tot 220 ºC.
2 Draai ’n reep spek rondom elke worsie. Sit dit saam met die uie en salieblare in ’n oondroosterpan en skep die eendvet oor (veral oor die uie).
3 Rooster vir 30–40 minute op die middelste rak (draai die worsies een keer om) tot deurgaar.
4 Giet die verjuice of wyn in die pan en verhit tot die sous verdik; skraap terselfdertyd die brandsels los.
5 Verhit botter in ’n pan en souteer die spinasie daarin tot net verlep; geur goed.
6 Sit dit voor Sit die worsies voor met die sous daaroor en die spinasie as bykos.

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 554 times, 1 visits today)
Advertisements

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *