Marshmallows

Wie ken nie daardie smelt in die mond wit en pienk sagte lekkergoed nie ? Almal sal seker nie daarvan hou nie maar dit is een van die tydlose treffers. So nou en dan kom daar ‘n variasie marshmallows uit met vrugte geure. Of hulle maak sulke gedraaide marshmallows. Maar die toets van die tyd is maar die beste beoordelaar van smake, en natuurlik seëvier die wit en pienk marshmallows nog altyd. Die heerlikste slaai (of dalk is dit nagereg) wat ek nog geëet het is Marshmallowslaai. 

In die 1800’s  het dokters die sap van die marsh mallow plant se wortels geneem en die sap onttrek. Hulle het dan die sap gekook saam met eier witte en suiker. Hulle het dan die konkoksie geklits totdat dit ‘n skuimerig meringue gevorm het. Die mengsel het dan verhard. Hierdie mengsels is dan vir kinders gegee om te eet as hulle kele seer was. Maar dit was nie al waarvoor die konkoksie gebruik was nie. Dit het ook gehelp om hoes buie te onderdruk,  die immuun stelsel te versterk en ook om wonde gesond te maak. 

Dit is nie net in die 1800’s wat die sap van die Marsh Mallow plant se sap gebruik is nie. Die eerste gebruik en die maak van marshmallows dateer terug na die ou antieke Egipte toe. Daar het hulle heuning lekkergoed verdik met die sap van die marsh mallow plant. Ek het, toe ek begin navorsing doen het oor marshmallows, lang tand begin byt aan die plant storie. Ek kon nie glo dat daar so plant was nie. Maar hier is die bewys. Dit is hoe ‘n marsh mallow plant lyk.In die laat 1800’s het die mense egter begin om gelatien te gebruik in plaas van die marsh mallow se sap. Toe hulle dit begin doen het was dit ook die einde van die helende eienskappe van marshmallows gewees. In 1948 het Alex Doumak uitgevind dat mens marshmallow mengsel in pype kan sit en dan in ewe lang stukke kan sny. Dit het die produksie van versnel.  

Hier is my gunsteling marshmallow slaai resep:
 Bestanddele
300 g Malvalekkers.
1 Blikkie fyn pynappel
175 ml Grenadella joghurt.
Metode
Sny malvalekkers in kwarte.
Meng al die bestanddele saam.
Laat staan oornag en geniet dit die volgende dag.
So tong in die kies wil ek nou die volgende vraag vra : Wie na hierdie artikel sê dat lekkers nie goed is vir ‘n mens nie? Geniet julle marshmallows terdeë.Print Friendly, PDF & Email
Advertisements

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *