Planne met Mint

Alida Schultz
Ek neem gewoontlik sommer 2 tot 3 koppies gekerfde mint ‘n halwe koppie suiker, ‘n knippie sout en kook dit in omtrent 3 koppies water tot goed sag maar moet nie “dood”kook nie. Dan haal ek dit van die stoof af (of self gouer in die mikrogolf) laat effe afkoel, en voeg dan 1 koevertjie (15ml) gelitien by. Roer goed deur en bottel!! Siedaar mintjelly!!!

Dis ook heerlik om te trek soos ‘n tee, suiker na smaak by te voeg en in die yskas te bêre vir ‘n heerlike verfrissende somer drankie basis. Daarby kan jy appelstukke voeg, kersies ingooi, ystee maak, ens daar is geweldig baie om te doen daarmee.

Ook is dit baie oulik veral nou met Kerstyd om die mintblare in ysbakkies met water te voeg en te vries vir dekorasie saam met jou pons of enige ander drankies, dit lyk baie mooi en proe vars. Mint vries ook net so in ‘n sakkie in die vrieskas baie suksesvol.

Okkie
sien http://whatscookingamerica.net/Q-A/MintDrying.htm om mint te droog
sien allrecipes.com/recipe/mint-jelly vir mint jellie
sien http://www.preservingyourharvest.com/FreezingMint.html om mint te vries

Jannette Peach
Maak n heerlike verfrissende drankie en baiegesond met die mint blare – Groot komkommer , mint – klein bietjie suiker as jy wil. Pulp en gooi water by. Diep op met lekker ys. Lyk mooi en is baie lekker. Vervang komkommer met papaja of waterlemoen / spanspek.

Anri
Vir mint in tuin help vir miere en muskiete. Daar is resepte wat jy mint kan gebruik. Jy kan dit ook laat droog word en gebruik in sekere kosse.

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 1,014 times, 1 visits today)
Advertisements
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *