Hoofstuk 10 (Bykosse en Speserye vir Biefstuk) ~ Lemmetjie Atjar

Rol die lemmetjies op ‘n tafel sodat die olierigheid kan uitkom. Sny nou 4 snytjies in elke lemmetjie en vul met sout. Pak dit nou styf in ‘n erdepot met die punte na bo en maak dit toe. Laat dit ‘n maand so in die pekel staan, haal dit dan uit en druk die pekel uit. Neem nou 1 koppie mosterd, 1 koppie fyn gemmer en genoeg asyn, om die lemmetjies te bedek en kook dit ‘n uur lank. Neem ‘n kommetjie van die lemmetjies se pekel en kook die lemmetjies daarin. Haal die lemmetjies uit, gooi die asynsous oor en laat dit 10 minute aanmekaar kook. Pak die lemmetjies nou netjies, met puntjies na bo, in ‘n fles, gooi ‘n lepel soetolie by en dan die sous bo-oor. Laat dit heeltemal koud word voordat dit toegemaak word. 

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 198 times, 1 visits today)
Advertisements

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *