BOELIEBIEF-KOEKIES

Anna Eksteen

Bestanddele
15ml margarien
1 klein ui (fyn gekap)
300g (1blik) soutvleis
250ml kapokaartappels
1ml vars gemaalde swartpeper
10ml vars pietersielie (fyn gekap)
1 eiergeel
3 spekvleisrepies(swoerd verwyder,engehalveer)
geroosterde tamatieskywe vir garnering

Metode
Verhit die oond tot 180C. Verhit die margarien in ‘n swaarboombraaipan. Voeg die ui by en soteer dit totdat dit ligbruin is. Skep dit met ‘n gaatjieslepel uit en hou dit eenkant. Maak die soutvleis fyn en meng dit met die ui, kapokaartappels, vars gemaalde swartpeper, pietersielie en die eier- geel. Meng dit goed. Verdeel die mengsel in 6 en vorm elke deel in ‘n vleiskoekie – werk op ‘n meelbestrooide oppervlak. Draai ‘n speköleisrepie om elke vleiskoekie en plaas die koekies in ‘n gesmeerde oondskottel. Bak dit ongeveer 25- 30 minute lank op die middelste oondrak. Draai dit na 15 minute om sodat die spekvleis aan die ander kant ook bros en bruin kan bak. Skep die vleiskoekies op ‘n dienbord en garneer dit met geroosterde tamatieskywe.

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 620 times, 1 visits today)
Advertisements

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *