Beesvleis en Groen Mango kerrie

Vir die Kerrie:
1.2 kg beesvleis, in klein stukkies gesny
15 ml Willow Creek olyfolie
1 ui, fyn gekap
10 ml knoffel, fyn gekap
2 cm gemmer, fyn gekap
Gemengde speserye: 10 ml mosterdsaadjies, 10 ml vinkelsade, 10 ml koemyn, 4 kardamompeule, 1 steranys – alles saam gepers en gemeng in ‘n stamper en vysel.
15 ml Harissa pasta
1 blikkie klappermelk
200 g kersietamaties
125 ml sampioene, fyn gekap
8 ml koekmeelblom (maizena)
200 g groen mango, fyn gekap

Vir die Gebakte Patats:
4 groot patats
15 g vars tiemie
8 ml swartpeper
8 ml sout
100 ml Willow Creek Olyfolie
Metode:

Vir die kerrie:
Braai die ui, knoffel, gemmer en speserymengsel in die olyfolie oor ‘n mediumhitte vir ongeveer 10 minute. Voeg die Harissa Pasta by gevolg deur die klappermelk, tamaties, sampieone en koekmeelblom. Voeg die helfte van die groen mangostukkies by en laat prut oor ‘n mediumhitte vir ongeveer 15 minute.

Braai die vleis in olyfolie en voeg by dit by die ander mengsel saam met die res van die groen mango stukkies. Laat prut vir nog so 5 minute voor opdiening.

Vir die Gebakte Patats:
Skil die papats en sny in stukke. Plaas dit in ‘n oondbak en strooi die ander bestanddele bo-oor. Bak teen 200 grade Celcius in die oond tot sag.

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 203 times, 1 visits today)
Advertisements

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *