BLOMKOOL MET SPEKVLEIS & WITSOUS:

Anna Eksteen

Bestanddele
1 groot blomkool, in blommetjies gebreek
4 repe spekvleis
30ml botter
60ml koekmeelblom
375ml melk sout en peper na smaak
4 grasuie, in ringe gesny of 25ml fyn gekapte pietersielie

Metode
Kook die blomkool in ‘n bietjie soutwater tot net sag. Dreineer en skep uit in ‘n opdienbak. Hou warm. Braai die spekvleis in ‘n pan tot bruin en bros. Skep uit en kap fyn. Voeg die botter by die panvet en smelt. Voeg die koekmeelblom by en roer tot glad. Verhit weer sowat 1 minuut lank terwyl gedurig geroer word. Plaas terug op die stoof en verhit totdat die sous kook en verdik. Roer gedurig. Voeg die spekvleis by en geur na smaak met sout en peper. Giet die sous oor die blomkool en sprinkel grasuie of pietersielie net voor opdiening oor.

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 558 times, 1 visits today)
Advertisements

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *