Portugese Beesvleis- en Uie gereg

Genoeg vir 4 persone

Bestanddele
½ E koljandergegeurde Willow Creek olyfolie
½ E knoffelgegeurde Willow Creek olyfolie
800 g kruisskuif, in repe gesny
2 groot uie, fyn gekap
4 tamaties, fyn gekap
1 E vars pietersielie, fyn gekap
1 bay leaf
½ kop romanesco (of gewone broccoli)
Sout en peper na smaak
15 ml braaivleisspesery
Vars koljanderblare, grof gekap
Rooipeper na smaak (opsioneel)
1 koppie witrys
½ rooipeper
½ geelpeper
½ koppie grondboontjies, fyn gekap
Nog pietersielie en koljanderblare vir garnering.

Metode:
Verhit die olie in ‘n groot pan en braai die vleis daarin vir ongeveer 2 tot 3 minute aan elke kant. Voeg die uie, tamaties, pietersielie, bay leaf, sout en peper by en verhit tot dit begin prut. Verlaag die hitte, sit deksel op en laat prut vir ongeveer 20 minute. Voeg die Romanesco (broccoli) by en laat prut nog ‘n rukkie. Verwyder die deksel, draai die hitte hoër en laat vinnig kook om die oortollige vloeistof te verminder.

Bedien warm op die witrys (gemaak volgens die metode onder)
Kook die rys gaar en voeg die gekapte pepers, grondboontjies en vars koljanderblare daarby.

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 196 times, 1 visits today)
Advertisements

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *