Leeukoppe

Leeukoppe (groot frikkadelle) op ‘n bed van Polenta met ‘n romerige sampioensous en gebraaide koolslaai

Frikkadelle
800 g maalvleis
1 ui
10 ml knoffel
15 ml Worchestersous
15 ml blatjang
1 Nulaid eier, geklop
60 ml rosyntjies
60 ml dennepitte
Handvol basiliekruidblare
10 ml mosterdsade

Polenta-vierkante
300 g polenta
500 ml beesaftreksel
500 ml water
3 tiemiestokkies
5 ml gemengde kruie
2 ml swartpeper
15 ml botter

Gebraaide rooikool
350 g rooikool
15 ml botter
2 ml peper
5 ml vinkelsade
80 ml rooiwyn
50 ml asyn
15 ml suiker

Sampioen- en mosterdsous
300 g wit knopie-sampioene, gekap
5 ml knoffel
1 ui, gekap
500 ml room
10 ml mielieblom
15 ml mosterd
15 ml botter

Metode:
Metode vir die Frikkadelle:
Meng al die bestanddele en maak groot frikkadelle daarmee. Bak in die oond teen ongeveer 180 grade celsius.

Metode vir die Polenta:
Kook die aftreksel, water, gemengde kruie, tiemietakkies en swartpeper. Voeg die polenta by en kook tot gaar. Gooi dit in vierkantige bakkies en laat stol. Haal die vierkante uit en braai in ‘n bietjie botter tot goudbruin.

Metode vir die gebraaide Rooikool:
Braai die vinkel en swartpeper in ‘n pan met ‘n bietjie botter vir 2 minute. Gooi die rooikool by en braai vir nog twee minute. Voeg die res van die bestanddele by en kook tot die kool gaar, maar steeds krakerig is.

Metode vir die Sampioen- en mosterdsous:
Braai die uie en knoffel in botter. Voeg die sampioene by en braai tot gaar. Voeg die room, mielieblom en mosterd by en laat prut tot dit verdik.

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 134 times, 1 visits today)
Advertisements

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *