Vla vulsel vir Speenvarkies

Drie eiers, 3/4 bottel melk, 2 onse (56 g) botter, 2 onse (56g) fyn suiker, 3 desertlepels meelblom en 10 druppels lemoen of amandelolie.

Klop die geel van die eiers en klop die botter tot room. Roer dit goed deurmekaar met die melk en meelblom. Sit dit op die stoof om dik te word (dit moet nie kook nie). Voeg die suiker en geursel by. Sit tertdeeg in vormpies en vul dit met vla. Laat dit bak tot dit gaar is en laat dit afkoel/ Klop nou die wit van die twee eiers baie goed en roer 2 onse witsuiker daarby. Sit dit liggies bo-op die vla en sit dit vir ‘n rukkie in die oons sodat die wit van die eier net effens kan bruin word.

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 511 times, 1 visits today)
Advertisements

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *