BEET IN ROOMSOUS:

Anna Eksteen

Bestanddele
1kg rou bete
2 repe spekvleis, gesnipper
15ml kookolie
2 middelslag uie, gekap
100ml koekmeelblom
500ml vleisaftreksel
knypie fyn kruienaeltjies
knypie fyn kaneel
sout en peper na smaak
125ml vars room
sap van ½ suurlemoen
5ml suiker
gekapte uiegras

Metode
Kook bete in soutwater tot sag. Trek skille af en sny bete in kwarte indien hulle groot is. Braai spekvleis in kookolie tot goudbruin. Voeg die uie by en soteer tot sag. Voeg meel by en roer tot gemeng. Voeg aftreksel, naeltjies, kaneel, sout en peper by, roer gereeld en kook 10 minute oor matige hitte. Voeg 100ml van die room by asook die suurlemoensap en suiker. Voeg die bete by en laat 5 minute lank prut. Skep in opskepskottel, gooi res van room oor en strooi die gekapte uiegras bo-oor. Sit dadelik voor.

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 253 times, 1 visits today)
Advertisements

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *