BEETBLAARBREDIE:

Anna Eksteen

Bestanddele
1.5-2kg beesskenkel
sout & peper
10ml fyn koljander
olie
3 uie, in ringe gesny
3 knoffelhuisies, fyngedruk
1 groen of rooi soetrissie, in ringe gesny
250ml warm water
6 aartappels, in dik skywe gesny
5 wortels, skoon gesny
1 bossie beet se blare in stukke gesny

Metode
Sny die vliese van die vleis plek – plek in sodat die vleis nie omkrul tydens die gaarmaakproses nie. Geur die vleis na smaak met sout, peper en koljander. Giet ‘n bietjie olie in ‘n diep kastrol of drukkoker en braai die vleis bietjie vir bietjie tot goudbruin. Skep uit en hou eenkant. Soteer die uie, knoffel en soetrissie in die olie tot sag. Voeg die vleis, asook die warm water by, bedek, verlaag hitte en prut vir nog sowat 25 minute of totdat die vleis so te sê sag is. Voeg die groente by en prut totdat die groente sag is. Voeg nog water by indien nodig. Geur met sout en peper.

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 172 times, 1 visits today)
Advertisements

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *