Jan Braai se Bobotie Potjie

Resep ingestuur deur Jan van Niekerk

Lewer 6 porsies
Gebruik ‘n platboompotjie no. 4

Bestanddele:
25 ml Olie
3 Uie, fyn gekap
3 Knoffelhuisies, fyn gekap
30 ml Medium kerriepoeier
12,5 ml Borrie
1 kg Beesmaalvleis
12,5 ml Sout
5 ml Swartpeper
½ Koppie appelkooskonfyt
½ Koppie rosyne
½ Koppie amandelvlokkies
25 ml Asyn of suurlemoensap
6 Lourierblare
3 Eiers
1 Koppie melk

Vir bedizening: Rys, blatjang en gekapte tamaties.

Metode:
Verhit die die olie in ‘n potjie op medium hitte. En braai die ui en knoffel tot die uie sag is. Moenie die uie bruin braai nie. Voeg die Kerrie en borrie by en braai 1 minuut. Die bodem raak gou droog, so pasop vir brand. Voeg die maalvleis by en braai vir 10 minute. Roer af en toe en breek die maalvleis op dodat dit fyn is. Die maalvleis moet van rooi na bruin verkleur maar nie brand nie. Voeg die sout, peper, appelkooskonfyt, rosyne, ameandelvlokkies en asyn by.Meng goed deur en plaas die deksel op.Prut vir 15 tot 20 minute terwyl elke nou en omgeroer word, sodat dit nie brand nie. Haal die deksel af en maak die vleis mooi gelyk en druk effens vas. Klits die eires en melk saam en giet oor die maalvleis.

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 2,770 times, 1 visits today)
Advertisements

One thought on “Jan Braai se Bobotie Potjie”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *