Plaassop resep 1

Bestanddele
250g bruin suikerbone, oornag in water geweek
3,25 liter water
250g swoerdlose bladspek, gesnipper
2 knoffelhuisies, fyn gedruk
2 selderystingels, in ringe gesny
12,5ml margarien
4 geelwortels, geskil en gerasper
3 middelslagaartappels, geskil en gerasper
2 uie, gekap
250g blomkool, in klein stukkies gesny
25ml worcestersous
5ml geuropwekker
7ml grof gemaalde swartpeper
1 blikkie (65g) tamatiepasta

Metode
Dreineer die bone en voeg 750ml van die vars water by. Kook die bone in die water tot sag. Braai intussen die spek, knoffel en seldery 5-6 minute in die margarien oor matige hitte. Voeg al die orige bestanddele by die bone en voeg die oorblywende 2,5 liter water by. Kook 2-3 uur of tot die groente sag is. Sit warm voor met vars brood of broodrolletjies.

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 444 times, 1 visits today)
Advertisements

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *