RYK HOENDERBREDIE

Anna Eksteen

Bestanddele
2 eetlepels plantolie
4 hoenderstukke
2 groot uie (gesny)
1 wortel (fyn gekerf)
2 repe streepspek (fyn gekap)
sout en peper
6 eetlepels rooiwyn
300ml kokende hoenderaftreksel
1 kruiesakkie
1 lourierblaar
6 dwerguie (geskil)
40g botter of margarien
4 dwergsampioene (dun gesny)
2 eetlepels meelblom
2 eetlepels enkelroom
vars gekapte pietersielie (versiering)

Metode
Verhit die oond tot 160C. Verhit die olie in ‘n groot braaipan, sit die hoenderstukke in en braai teen matige hitte vir ongeveer 5 minute, terwyl die hoender een keer omgedraai word, totdat dit goudbruin is. Haal die hoenderstukke uit en sit dit in ‘n vlak kasserol. Sit die uie, wortels en spek in die pan en braai liggies vir 5 minute totdat dit sag is. Plaas dit bo-oor die hoender, sout en peper en voeg 4 eetlepels van die wyn by. Sit die aftreksel, kruiesakkie en lourierblaar by. Maak die kasserol toe en kook in die oond vir 1 uur.

Verhit die oorblywende wyn in ‘n klein kastrol, sit die uie in en prut liggies vir 10 minute of tot die uie sag is. Verwyder die uie en plaas dit opsy en behou die wyn. Smelt 15g van die margarien in ‘n klein braaipan, sit die sampioene in en braai liggies vir 2-3 minute totdat dit sag is. Verwyder die sampioene en plaas opsy. Smelt die oorblywende vet in ‘n klein kastrol, sprinkel die meelblom in en kook vir 1-2 minute oor lae hitte terwyl geroer word. Voeg die wyn waarin die uie gekook is en omtrent 6 eetlepels aftreksel vanuit die kasserol by om ‘n dun sous te maak. Roer dit in die kasserol in saam met die sampioene. Kook in die oond vir ‘n verdere 15 minute of totdat die hoender sag is.

Verwyder die kruiesakkie en lourierblaar by en voeg sout en peper na smaak by. Roer die room in, sprinkel met pietersielie en bedien dadelik.
Bedien 4 persone.

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 180 times, 1 visits today)
Advertisements

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *