TAMATIEBREDIE:

Anna Eksteen

Bestanddele
10ml sout
5ml varsgemaalde swartpeper
3ml wonderpeper
5ml fyn neutmuskaat
2ml borrie
15ml olie
1.5kg skaapribtjops of nekskywe
2 uie, gekap
1 kg tamaties, gekap
5ml suiker
1 heel brandrissie
5ml droë basiliekruid
2 aartappels, geskil, in kwarte gesny
3ml karwysaad

Metode
Meng sout, peper, wonderpeper, neutmuskaat en borrie en vryf die vleis goed daarmee in. Verhit olie in plat gietysterpot en braai vleis oor matige hitte tot goudbruin. Voeg uie by en braai tot sag en deurskynend, maar nie bruin nie. Voeg sowat 50ml water by, bedek en stowe oor lae hitte vir sowat 30-45 minute. Loer so af en toe om te kyk of dit nie droog kook nie. Voeg tamaties, suiker, brandrissie en basiliekruid by. Bedek weer en verwyder deksel sodra bredie begin kook. Tamaties trek baie water, daarom moet jy wag tot so te sê alle vloeistof weg gekook het voor jy dit bedek. Laat prut sowat 1½-2 uur of tot die vleis sag is. Voeg aartappels en karwysaad by en laat prut nog vir sowat 30 minute.

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 1,214 times, 1 visits today)
Advertisements

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *