Beesfillet met songedroogde tamaties en Feta

Bestanddele
1 kg beesfilet – senings verwyder (vra jou slagter om dit te doen vir jou)
sout en peper
100 g fetakaas
1 pakkie songedroogde tamatiehalwes, gedreineer, maar hou die olie
45 ml basiliepesto (opsioneel)
slagterstou

Metode
Verhit die oond tot 200 C. Lê die beesfilet op ‘n plat oppervlak en maak ‘n snit in die helfte en bokant met ‘n skerp mes, om ‘n sakkie te maak. Maak die “vleissakkie” oop en smeer die pesto aan die binnekant. Lê die sondroogde tamaties al langs die middel. Verkrummel die fetakaas oor die tamaties.
Sny 4 – 6 stukke tou en bind dit om die vleis om die vulsel in te hou. Vryf die fillet met die olie wat jy gedreineer het uit die tamaties. Geur met sout en peper. Verhit ‘n riffelpan of gewone gietysterpan op die stoof en braai die vleis aan die alle kante totdat dit bruin is. Plaas die pan in die oond en kook vir nog 15 – 20 minute, afhangende van hoe jy verkies om jou vleis te eet. Vir die laaste 8 minute, braai ‘n paar tamaties en uie saam met die fillet.

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 166 times, 1 visits today)
Advertisements

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *