Hamburgers

(4 PORSIES)

Bestanddele
½ koppie bruin basmatirys
200 g laevet-maalvleis
1 eetlepel tamatiesous
1 eetlepel soet brandrissiesous
1 ui, fyngekap
hand vol vars pietersielie, fyngekap
1 eier
Himalaja-sout en varsgemaalde peper
4 volgraan-broodrolletjies
slaaiblare van jou keuse
tamatie

Metode
Voorverhit oond tot 200 ºC en bespuit ’n bakplaat met kleefwerende sproei. Kook die rys 15 minute lank of tot gaar. Meng die gaar rys met die res van die bestanddele in ’n bak en laat dit vir 30 minute staan. Vorm vier patties daaruit en bak dit 20 minute lank op die bakplaat sonder om hulle om te draai. Skakel die oondrooster aan om dit mooi bruin te braai. Sit voor op die broodjie. Hou dit gesond deur die botter uit te los en garneer met tamatie en slaaiblare.

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 83 times, 1 visits today)
Advertisements
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *