Johannes 14:15-31:

‘N INTIEME BINNEKRING.

Johannes 14:15-31: “Nog net ‘n klein rukkie, en dan sien die wêreld My nie meer nie, maar julle sien My, omdat Ek lewe en julle sal lewe” (vs.19).

In Moody Monthly vertel Dr. William Ward Ayer, van ‘n Sweedse ou dame wat haar predikant oor die kole haal, omdat hy in sy preek beweer het Jesus is ‘n Jood en Sy taal was Aramees. Hy is totaal verkeerd, sê sy vir hom. Jesus was ‘n Sweed en Hy het Sweeds gepraat. Die predikant antwoord geduldig: “My liewe suster, jy sal ‘n probleem hê om dit te bewys.” “Glad nie,” antwoord sy, “hier het ek die bewys daarvoor.” Sy haal haar Sweedse Bybel uit en wys hom al Jesus se woorde was in Sweeds. Hieroor skryf dr. Ayer: “How glad I am that she thought Jesus was a member of her race, and that I think of Him as a member of my race!”

Ons omgang met Jesus is in ons eie taal. Hoe bevoorreg is ons om Sy woorde in Afrikaans te hê en in ons gebede met Hom Afrikaans te praat! En so voel elkeen oor Jesus in sy of haar eie taal. Soos Hy as God mens geword het, het Hy ook na ons eie omstandighede toe ingekom. Deur Sy Heilige Gees se werking in ons eie hart, maak Jesus Homself deel van ons eie, persoonlike omstandighede.

Here, vandag geniet ek U eie nabyheid, in Jesus Naam.

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 139 times, 1 visits today)
Advertisements

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *