TAMATIE STAMPMIELIES:

Anna Eksteen

Bestanddele
500ml rou stampmielies (oornag geweek)
1 ui, fyn gekap
olie 3 tamaties, ontvel en fyn gekap
sout en varsgemaalde swartpeper
150ml Cheddarkaas (gerasper)

Metode
Giet die weekwater van die stampmielies af en bedek met koue water. Verhit tot kookpunt en laat prut dan tot sag. Geur aan die einde van die kooktyd met sout. Dreineer en druk effens fyner met ‘n aartappeldrukker. Voeg ‘n klontjie botter asook ‘n bietjie melk by indien verkies. Soteer die ui in ‘n bietjie olie tot sag. Voeg die tamatie by en prut tot ‘n lekker sous gevorm is. Geur met sout en peper en voeg stampmielies by. Meng liggies deur, voeg die helfte van die kaas by en meng. Strooi die orige kaas bo-oor.

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 415 times, 1 visits today)
Advertisements

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *