DRIEVLEIS PASTEI:

Anna Eksteen

Bestanddele
1kg beesfilet, in blokkies gesny
250ml koekmeelblom
250g bladspekvleis, in blokkies gesny
sout en peper na smaak
5-6 skaapniertjies, vlies en pypies verwyder
1 ui, gekap
250g knopie sampioene, in skyfies gesny botter
1-2 rolle bevrore skilferkors ontdooi
geklitste eiergeel

Metode
Voorverhit die oond tot 200C. Meng die filet, niertjies en spekvleis saam. Geur liggies met sout en swartpeper en rol in koekmeelblom. Soteer die ui en sampioene in genoeg botter totdat die ui sag is. Skep uit en braai die vleismengsel in nog botter tot die vleis gaar is. Meng met die uiemengsel. Rol die skilferkors dunner uit en voer ‘n groterige oondbak of 2 kleineres, daarmee uit. Skep die vulsel in. Verf die borand van die bak met water en bedek die vulsel ook met deeg. Druk die kante vas met ‘n vurk. Verf die kors met geklitste eiergeel en bak sowat 25-30 minute lank of tot die kors goudbruin is.

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 294 times, 1 visits today)
Advertisements

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *