Paella op die kole

Bestanddele
sowat 60 ml olyfolie
8 hoenderboudjies
1 rooi soetrissie
1 geel soetrissie
1 oranje soetrissie
1 ui, fyngekap
2 knoffelhuisies, fyngekap
4 Spaanse worse
1 blik (410 g) gekapte tamaties
3 ml gerookte paprika
5 ml borrie
2 lourierblare
250 ml (1 koppie) witrys
250 ml witwyn
1,5 liter warm hoenderaftreksel
sout en varsgemaalde swartpeper na smaak

Metode
Maak seker die kole is lekker warm. Plaas jou pan op ’n staander op die vuur en verhit die olie. Braai die hoender tot dit begin bruin raak. Voeg die soetrissies by en braai vir 2 minute. Voeg ui, knoffel en wors by. Braai vir 5 minute verder. Voeg die tamaties, paprika, borrie, lourierblare en rys by. Roer goed. Voeg wyn by en laat kook tot die vloeistof weggekook het Voeg aftreksel ’n koppie op ’n slag by. Gee jou aella so elke nou en dan ’n roer. Geur met sout en peper en voeg heeltyd aftreksel by – dit moenie droogkook nie. Dis reg wanneer die rys en hoender gaar is – jy moet maar toets. Dit neem gewoonlik 30 – 35 minute afhangende hoe warm jou vuur is.

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 684 times, 1 visits today)
Advertisements

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *