LEWERKOEKIES MET SKAAPSTERTJIES

Ingestuur deur Peet Mulder

LEWERKOEKIES MET SKAAPSTERTJIES;

 

 

 

DIE GEHEIM VAN LEWER IS OM DIE VELLETJIE AF TE TREK EN VIR SO 10 MINUTE IN WARMWATER TE Lê. DAN VIR SO 10-15 MINUTE IN ‘n OPLOSSING VAN SUURLEMOENSAP OD DRUIWE ASYN TE Lê EN SAN TE MAAL OF GAAR TE MAAK.,DIT VERHOED DAT LEWER ‘n BITTER SMAAK KRY.

BENODIG; HIERDIE RESEP KAN OOK VIR SKILPADJIES GEBRUIK WORD DRAAI NET TOE IN NETVET.
500gr SKAAPLEWER GEMAAL
1 KOPPIE MEEL
2 EETLEPELS
BRUIN DRUIWE ASYN
¼ KOPPIE WARM WATER
2 EETLEPELS WORCESTERSOUS
2 X UIE GEMAAL SAAM MET DIE LEWER
1 TEELEPEL BAKPOEIER
BIETJIE OLIE VIR VLAKBRAAI
1 TEELEPEL SOUT EN PEPER NA SMAAK.
2 X GROOT EIERS LIGGIE GEKLITS.

METODE;
MENG AL DIE BESTANDDELE SAAM. SKEP NOU LEPELS VOL IN DIE WARM OLIE (PASOP VIR TE WARM). BRAAI TOT LIGBRUIN AAN ‘n KANT EN NOG PIENKERIG BINNE. BEDIEN MET KAPOK AARTAPPLES EN BEBRAAIDE SKAAPSTERTJIES (SIEN RESEP HIERONDER)

SKAAPSTERTJIES;

 

 

 

BENODIG;
1 X KG SKAAPSTERTJIES MEESTE VET VERWYDER.
50ml OLYFLIE
5ml GEMAALDE KOLJANDER
1 TAKKIE VARS TIEMIE
2 X SUURLEMOENE IN KWARTE GESNY

METODE;
BEDEK STERTJIES IN WATER EN KOOK TOT SAG. VERHIT OOND TOT 200ᵒ. GOOI WATER AF EN PAK STERTJIES IN ‘n OOND BAKPLAAT. SPRINKEL OLIE, SOUT , PEPER ASOOK DIE KOLJANDER EN TIEMIE BLARE BO-OOR. PAK NOU EEN SUURLEMOEN SE KWARTE IN DIE BAKPLAAT. PLAAS IN OOND EN ROOSTER STERTJIES TOT BRUIN.. VERWYDER UIT OOND. LAAT RUS VIR SO 5 MINUTE. DRUK NOU OORBLYWENDE SUURLEMOENE SE SAP OOR DIE STERTJIES NET VOOR OPDIENING.

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 400 times, 1 visits today)
Advertisements

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *