Ouvrou Onder die Kombers (Koolfrikkadelle)

Ingestuur deur Jan van Niekerk

Bestanddele:
500 g Maalvleis
1 Eier, geklits
5 ml Sout,
3 ml Peper,
1 Fyn gekapte ui,
1 Sny fyn brood,
50 ml Blatjang
15 ml Worstersous of wat ookal jou smaakkeuse is
Koolblare om toe te draai.
Olie vir smeer
1 K Kookwater
1 Blik Tamatie en uiesmoor
15 ml Bruinsuiker
5 ml BBQ speserye o moor te strooi

Metode:
Meng die bestanddele vir die vleis saam en rol in frikkadelle.
Neem goeie vars kool (sjoe die een van vandag was ekstra mooi en het pragtige blare gehad) breek buite blare af. Ek spoel myne in soutwater vooraf om seker te maak dit is sand/gogga vry. Sny die harde draad uit en elke koolstuk om om die frikadeletjie pas. Week in kookwater om hanteerbaar te maak. Plaas in geskikte oondpan, liggies met olie gesmeer. Rol vleis in koolblare (sien foto) ek hou bietjjie vleis vir oorstrooi eenkant. Gooi ongeveer 1 kop kookwater onder in die pan, dit word jou sousie. Gooi n blik tamatie/ui smoor egalig oor kool/vleis. Gooi so eetlepel suiker egalig oor. Sprinkel bietjie BBQ spice of braai-spice oor (aangesien dit die kool) smaak kan gee, of bietjie woestersous. Bedek met deksel of foelie. Plaas in vooraf verhitte oond. Ek sit myne vir eerste 15min op 200grade en oorblywende 40min by 180gr. Hou vloeistof dop. Sous is lekker saam kos. Bedien op rys. Hoeveelhede is na gelang van gesingrootte. Frikadelle grootte van n eier.
Net reg vir jou pladbodem pot

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 12,192 times, 5 visits today)
Advertisements

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *