Bolandse Bobotie

Ingestuur deur Jan van Niekerk

Bestanddele
1 Sny witbrood
250 ml Melk
1 kg Gemaalde beesvleis
1 Middelslag ui gekap
125 ml Sultannas
125 ml Gekapte amandels
15 ml Fyn appelkooskonfyt
20 ml Perskeblatjang
25 ml Suurlemoensap
5 ml Varsgekapte gemengde kruie
10 ml Kerrie
5 ml Borrie
10 ml Sout
5 ml Swartpeper
3 Groot eiers
4 Lourierblare of suurlemoenblare

Metode:
Week die brood in die melk. Druk uit en hou ,elk eenkant. Meng die klam brood met die vleis. Meng helfte van die melk, sultanas, amandels, blatjang, kruie, konfyt,, suurlemoensap, Kerrie, borrie, sout en peper saam. Voeg dit by die vleis en meng goed deur. Verhit olie in ‘n pan en verbruin die vleis effens. Keer uit in oondpan en smeer gelyk. Klits die eiers en voeg oorblywende melk by en meng. Gooi oor die vleis. Rol die blare op en druk hier en daar in die vleis en bak in voorafverhitte oond by 180° C vir 50 minute. Sit voor met geelrys en rosyne. Lewer 6 tot 8 porsies.

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 409 times, 1 visits today)
Advertisements

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *