Hoender-schnitzel met kapokaartappels

Bestanddele
4 ontbeende hoenderborsies, sonder vel
sout en varsgemaalde swartpeper na smaak
3 eiers, geklits
200 g broodkrummels
sowat 100 ml sonneblomolie, om die schnitzels in te braai

Metode
Draai die hoenderborsies toe in kleefplastiek. Slaan hulle lekker plat met ’n koekroller. Hulle moet heelwat groter en platter word. Geur elkeen weerskante met sout en swartpeper. Doop in die geklitste eiers en bedek goed met die broodkrummels. Doop dan weer in die eier en bedek nog ’n slag met krummels. Hou eenkant terwyl jy die olie in ’n pan verhit. Braai twee borsies op ’n slag. Jou olie moenie uitermate warm wees nie, maar die schnitzel moet begin braai sodra jy dit in die olie sit. Braai die schnitzels vir 5 – 10 minute, en draai om sodat hulle weerskante mooi bruin en bros is. Plaas op kombuispapier om van die oortollige olie ontslae te raak. Sit voor met kapokaartappels, vars roket en suurlemoen.

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 478 times, 1 visits today)
Advertisements

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *