Potbrood met Maalvleis

Ingestuur deur Jan van Niekerk

Bestanddele
1 Potbrood
1 kg Beesmaalvleis
500 g Varkmaalvleis
10 Mediumgrootte aartappels, geskil e blokkies gesny
3 ml Sout
2 ml Neutmuskaat
60 ml Botter
250 ml Melk
3 Groot tamaties in skywe gesny
3 Groot uie, gekerf
10 ml Varsgemaalde swartpeper
5 ml Sout
5 ml Origanum
125 ml Gerasperde kaas

Metode:
Verhit die olie in ‘n platboompot en braai die ui vir 5 minute. Voeg die vleis en ander bestanddele by en prut vir 20 minute. Kook intussen die aartappel in die 3 ml sout en water vir 15 minute. Dreineer en voeg die melk, botter en neut by en druk goed fyn. Sny die kors van die potbrood af en hol dit uit. Skep die vleis in die brood en smeer die fynaartappel bo-oor. Rangskik die tamatieskywe op die aartappel en strooi die kaas bo-oor. Plaas die pot se deksel op en pak ‘n paar kole op die deksel, Bak oor matige kole vir 20 minute. Lewer 8 ruim porsies.

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 357 times, 1 visits today)
Advertisements

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *