Tamatieslaai met n lekker slaaisous

BESTANDDELE
250 g geel kersietamaties
250 g rooi kersietamaties
12 swart olywe, ontpit
30 ml (2 e) kappertjiebessies
100 g bokmelkkaas, in skywe, gesny
500 ml (2 k) roketblare.

BALSEMIEKE-ASYNSLAAISOUS
2 knoffelhuisies, fyn gekap
25 ml (5 t) olyfolie
60 ml (¼ k) balsemieke asyn
5 ml (1 t) Dijon-mosterd
10 ml (2 t) sagte bruinsuiker
sout en vars gemaalde swartpeper.

SLAAI:
Rangskik die bestanddele vir die slaai op ’n plat bord.
SLAAISOUS:
Maak die sous en bedruip die slaai. Giet die orige sous in ’n beker en sit dit voor saam met die slaai.

TAMATIEWENKE
Gebruik altyd ryp tamaties met ’n dieprooi kleur, want dis ’n goeie aanduiding dat dit ryp is.
Bêre tamaties by kamertemperatuur. Dit smaak soveel beter as ’n koue tamatie.
Roer altyd ’n klein teelepeltjie suiker by tamatiebredie of -sous, want dit temper die suur smaak.
Tamaties, veral die gebliktes, bevat baie likopeen, ’n antioksidant wat veral goed is teen kanker. Dit gee ook die dieprooi kleur.

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 795 times, 1 visits today)
Advertisements

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *