Beet Atjar

Bestanddele
beet (pas die bestanddele aan volgens die hoeveelheid beet wat gebruik word)
(Hierdie resep is genoeg vir so 750g tot 1 Kilogram beet)
1 koppie asyn
1½ koppie suiker
sout en peper na smaak
1 teelepel gemmer (opsioneel)
1 Granny Smith-appel (gerasper)
1 eetlepel kerriepoeier (of na smaak)
1 knoffelttontjie
mielieblom-mengsel

Metode
Skrop die beet goed, en spoel skoon.
Kook die beet tot gaar, maar nog ferm, met 1 eetlepel olie in die water, of ‘n klontjie botter sodat dit nie oorkook nie.
Trek die skille af en kook dit verder in dieselfe water.
Sny die beet in stukke soos verkies.
Voeg alles bymekaar, en voeg in bottels of bêre in die yskas.

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 1,555 times, 1 visits today)
Advertisements

2 thoughts on “Beet Atjar”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *