Frikkadel Met ‘n “nice surprise”

Ingestuur deur Lynette Muller

“So ietsie anders en smaaklik as die doodgewone frikkadelle, met ‘n lekker twist!”

Bestanddele
1 kg topside maalvleis
4 varkworsies, ontdooi en uitgedruk
1 kop broodkrummels
1 kop gekerfde wortels
3 el tamatiepasta
halwe kop yswater
2 eiers, liggies geklits
1 fyngekapte ui
3 fyngekapte vars knoffeltoontjies
1 tl gedroogde kruie
sout na smaak
peper na smaak
*cheddarkaas – 12 x blokkies gesny

Aartappel Bolaag:
So 4 groot aartappels sag gekook en fyngedruk met botter , melk, sout en peper na smaak., dit
moet lekker stywe beslag wees.
*paprika

Metode
Verhit die oond tot 180 C.
Sprei 12 muffinpanetjies met “non stick”
Meng al die bestanddele vir frikkadelle , behalwe kaasblokkies in groot bak, meng goed.
Vorm ‘n bol soos frikkadel in jou hand, en druk liggies vas in muffinpan, ongeveer 1/3 vol.
Herhaal tot al 12 muffin holtes gevul is.
Druk 1 blokkie kaas in middel van elke vleis bal, wat dan nou eweredig weer vleismengsel balletjie weer bo oor, en kaas mooi toegedruk is in die middel.
Bak 25 min in voorverhitte oond

Verwyder van die oond en rond af met kapokaartappels soos volg:
As jy spuittuit het vir kapokaartappels, bo elke kolwyntjie spuit jou kapokaartappels soos jy
‘n kolwynntjie sou versier.
Andersins skep mooi hopie kapokaartappels bo op, strooi ** paprika, as jy wil en bak tot goudbruin punte vorm, laat afkoel 10 minute in pan voor jy vleis muffin uitlig.

Sit voor met lekker groen

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 332 times, 1 visits today)
Advertisements
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *