Karoo ‘Bunny Chow’

Ingestuur deur Lynette Muller
Deur Lise Beyers

Elke nou en dan kom jy ’n gereg teë wat jou voete onder jou uitslaan.

Bestanddele
1 witbrood, verkieslik tuisgemaak en reghoekig
1 dik middelsnit – bees¬filet wat byna so lank soos jou brood is
1 e. koljandersaad
1 e. mosterdsaad
2 e. mosterd (enige wat jy byderhand het)
olyfolie
1 e. gemengde kruie
4 e. knoffelbotter
sout en varsgemaalde swartpeper na smaak

Metode.
1. Soos alle vleis voordat dit gaargemaak word, moet die filet tot kamertemperatuur gebring word.
2. Stamp die koljander- en die mosterdsaad saam totdat dit grofgemaal is. Gooi die kruie by.
3. Smeer die filet met mosterd, gooi dan ’n paar goeie knertse olyfolie daaroor en rol in speserymengsel. Vryf alles goed oor vleis.
4. Jou kole moet bitter warm wees. Jy wil die filet letterlik net skroei en nie gaarmaak nie. Dus sal ek sê net so drie minute aan ’n kant. En onthou, ’n filet het basies vier kante wat bruin moet wees.
5. Haal van kole af en laat rus.
6. Sny die boonste deksel van die brood af sodat dit ’n kissie vorm. Skep dan die brood se binneste uit, smeer die vleis met knoffelbotter en sit die filet knus in die uitgeskepte “kissie” in die brood.
Sit die brooddeksel op en maak die pakkie styf toe met foelie.
7. Braai nou die brood stadig oor matige kole, sowat 20 minute, al draai-draai totdat dit deurwarm is.
As jou gaste nie hierdeur beïndruk is nie, nooi jy hulle eenvoudig nie weer nie.

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 400 times, 1 visits today)
Advertisements

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *