Gemmer koekies (Gluten vrye, suiwel vrye weergawe onder aan)

Hierdie is my buurvrou Bets se resep.

Die koekies is nog effe sag in die middel.  Heerlik.

6k Meel

1k Bak Margerien of botter (227gram)

2k Suiker

2E Gemmer

2 Eiers

1k Stroop

3t Koeksoda

1/4t Sout

Klits botter en eiers saam, voeg die suiker by.

Meng stroop gemmer koeksoda aangemaak met 2 e melk.

Meng al die bestandele saam.

Maak okkerneut groote balletjies, druk effens plat en bak by 180C tot gaar.

Bak eerder te kort as te lank. Anders is die koekies hard en droog.

Laat die koekies op die bakplaat afkoel.

 

 

Gluten Vrye gemmer koekies.

Ek halveer die resep anders is dit eenvoudig te veel koekies vir een persoon en die Gluten vrye meel is baie duur.

Ek gebruik Gluten Vrye bruismeel.

Laat die Koeksoda uit.

Onthou Gluten Vrye gebak se mengsel is gewoonlik baie droog.

Voeg maar bietjie vir bietjie water by tot die deeg effe begin klou.

 

Suiwel vry

Vir die suiwel vrye weergawe gebruik Gordon Bleu Margerien.

 

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 826 times, 1 visits today)
Advertisements

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *