Appel slaai
½ k Neute
½ k Slaaisous
1 k Seldery
1 k Appels
1 k Rosyne
Meng die bestanddele en geniet!
Suursous
1 Eier, geklits
25 ml Suiker
2 ml Sout
3 ml Droë mosterd
50 ml Asyn
25 ml Water
Metode
Meng al die bestanddele. Roer en verhit oor kookwater totdat die
mengsel verdik en die eier gaar is. Oorverhitting sal dit laat skif.
Gekookte Slaaisous
Tikkie rooipeper
200 ml Melk
1 Eier, geklits
50 ml Asyn
25 ml Botter of margarien
25 ml Meelblom
5 ml Sout
5 ml Droë mosterd
10-15 ml Suiker
Metode
Smelt die botter in ‘n kastrol en roer die droë bestanddele by.
Gooi die melk by en roer aan-houdend totdat di mengsel glad is.
Kook on-geveer 3 minute lank tot gaar is. Roer ‘n bietjie van die
kokende mengsel by die eier, en gooi in die kastrol. Roer en bring
net tot kookpunt. Haal van die stoof af en roer asyn by.