Kerrie vis resepte

Kerrievis  resep 1

KERRIESOUS: 2 ml fyn naeltjies..1 knoffelhuisie fyn gedruk..250 ml asyn..30 ml kerriepoeier..2 groot uie in ringe gesny..80 ml suiker..4 ml sout..dan het jy so 8 klein porsies gebakte vis (enige wit vis). Verhit alle sousbestandele saam oor lae hitte tot suiker gesmelt is. Verhit tot kookpunt, bedek en prut baie liggies tot uie sag is. Giet oor gaar visporsies bedek en laat oornag in ‘n nie-metaalbak in die yskas staan sodat die sous intrek. Geniet met varsbrood en groen slaai

 

Kerrievies   Resep 2

4 lb vis ( 2kg )
4 uie
3 k Asyn ( 750 ml )
2 t sout ( 10 ml )
2 en half kerrie ( 13 ml )
1 e borrie (15 ml )
Half t rooi peper ( 3 ml )

Metode

Meng suiker, kerrie, borrie, sout en peper saam
Sny uie in kastrol en kook alles saam vir 20 – 30 minute
Sit vismengsel in sodat alles bedek is. Kook vir 20 minute of tot vis gaar is
Sit in bottels in lagies en gooi warm sous oor. Bedek met sous
Laat afkoel verseel en bere op koel plek. Die vis sal binne 2-3 dae reg wees

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 3,089 times, 1 visits today)
Advertisements
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *