Mielietert met kaas

Ingestuur deur Rika Theron

MIELIETERT
1 blik suikermielies,
250 ml mieliemeel,
5 ml bakpoeier,
2,5 ml sout,
250 ml room,
250 ml kaas,
500 ml ekstra kaas.

Stel oond op 180*C.  Meng bestanddele saam.  Skep in oondbak en sprinkel ekstra kaas bo-oor.  Bak 50 minute tot 1 uur.

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 6,272 times, 1 visits today)
Advertisements

4 thoughts on “Mielietert met kaas”

  1. Baie dankie vir al die heerlike resepte. Kan julle my dalk help met `n pampoenrol met roomkaas vulsel.
    Baie dankie
    Tiekie

    1. Pampoen rol koek

      3 eiers
      1 koppiet suiker
      2/3 koppie sag gekook en fyngemaakte pampoen
      1 teelepel suurlemoensap
      3/4 koppie Koekmeel
      2 teelepels fyn kaneel
      1 teelepel bakpoeier

      Vulsel
      1/2 teelepel sout
      1/4 teelepel fyn neutmuskaat
      1 koppie gekapte okkerneute
      170 gram roomkaas, versag
      1 koppie versiersuiker
      1/4 koppie botter, saggemaak
      1/2 teelepel vanielje-ekstrak

      Voorverhit die oond tot 375 grade F (190 grade C).
      In ‘n mengbak, klits eiers op hoog tot lig.
      Voeg die suiker suiker geleidelik by terwyl jy klits tot die mengsel dit en lig geel is.
      Voeg die pampoen en suurlemoensap by.

      In ‘n ander bak meng die meel, kaneel, bakpoeier, sout en neutmuskaat; vou in die pampoen mengsel.

      Smeer rol koek pan en voer uit met bakpapier.
      Smeer die papier of gebruik iets soos Spray n cook en strooi liggies met ekstra koekmeel
      Versprei beslag in pan; sprinkel met okkerneute.
      Bak by 375 grade F (190 grade C) vir 15 minute of totdat die koek gaar. (As die toetspen skoon uitkom)

      Keer die koek omniddel uit op n skoon afdroog of tee doek wat met versiersuiker gestrooi is.
      Trek die bak papier en rol dadelik op soos n rol.

      Intussen, in ‘n mengbak, klits room kaas, suiker 1 koppie versiersuike, botter, en vanielje tot donsig.
      Rol die afgekoelde koek versigtig af.
      Versprei die vulsel oor die koek. Los een sentimeter oop op die kante. Anders peul dit uit as jy die koek oprol.
      Rol onmiddelik weer op.
      Maar toe en n tee doek en verkoel tot dit bedien word.
      Strooi ekstra versier suiker oor of smeer nog n dun laag van die vulsel oor.

      Met vergunning van © 2017 Allrecipes.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *