Vinnige vetkoek

375 ml koekmeel

■ 10 ml bakpoeier

■ 15 ml suiker

■ 2 ml sout

■ 2 eiers

■ 180 ml melk

■ Olie, vir braai

Meng die meel, bakpoeier, suiker en sout in ’n bak. Klits die eiers en melk saam en voeg by die droë bestanddele. Klits tot ’n dik, gladde beslag vorm (voeg ’n paar druppels melk by as die beslag te dik is). Verhit olie in ’n pan (moenie te warm maak nie, anders brand die vetkoeke voor dit deurgebak is) en braai groot eetlepelsvol van die mengsel in die olie tot goudbruin aan albei kante en deurgaar. Dreineer op kombuispapier en sit warm voor. Eet met plaasbotter, appelkooskonfyt of stroop en gerasperde kaas. Lewer 6-8 vetkoeke.

Lanbou weekblad resep

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 925 times, 1 visits today)
Advertisements

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *