Appel skons

180 g ( 375 ml ) koekmeelblom
5 ml bakpoeier
2 ml sout
60 ml strooisuiker
50 ml sagte margarien
1 mediumgrootte appel, geskil en grof gerasper
50 ml melk
bietjie melk
suiker

Voorverhit die oond tot 200ºC. Smeer ‘n groot bakplaat. Sif die koekmeelblom, bakpoeier, sout en strooisuiker saam. Vryf die margarien met jou vingerpunte in tot goed gemeng. Voeg die appel by en net genoeg melk om ‘n sagte, hanteerbare deeg te maak. Meng liggies tot net gemeng.  Plaas op die gesmeerde bakplaat en vorm in ‘n sirkel, sowat 20 cm groot. Merk in 8 stukke met ‘n mes, maar moenie deursny nie. Verf ‘n bietjie melk oor en sprinkel suiker oor. Bak sowat 20-25 minute lank of tot gaar en goudbruin van bo.

 

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 405 times, 1 visits today)
Advertisements

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *