3. Grondboontjie en dadel koekies

5 ml gerasperde lemoenskil

80 ml (60 g) sultanas

80 ml (60 g) pitlose dadels, grofgekap

140 ml (60 g) grondboontjies, grofgekap

135 ml (125 g) botter

100 ml (90 g) strooisuiker

1 groot eier

230 ml (125 g) bruismeel

250 ml graanvlokkies, fyngedruk

1 Meng die lemoenskil, vrugte en neute in ‘n mengbak saam.

2 Klop die botter en suiker in ‘n aparte bak saam tot romerig. Voeg die eier by en klop goed. Vou die meel in en roer dan die vrugte en neutemengsel by. Sit die bak vir 30 minute in die yskas.

3 Rol die mengsel in klein bolletjies en rol elkeen dan in die fyngedrukte graanvlokkies. Pak die koekies op gesmeerde bakplate en bak dit vir 12 tot 15 minute of tot goudbruin.

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 245 times, 1 visits today)
Advertisements

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *