Spek Sampioene kaas knoffel broodjie

Joey Hanekom

Bestanddele
500 ml Koekmeelblom
20 ml bakpoeier
125 g botter
150 ml melk
Knoffel
Pietersielie
Rooipepper
Knippie sout
Spek in stukkies gesny.
Sampioene in stukkies gesny
3 kop gerasperde kaas
halwe kop botter
Halwe kop Wostersous
1/3 kop Balsamic asyn
1 Eier geklits met ‘n bietjie melk vir oor die broodjie

Metode
Voorverhit die oond tot 175°C. Spuit met spray n cook. Sif die meel, bakpoeier en sout saam. Vryf die botter liggies met die vingerpunte in die meelmengsel tot goed gemeng.Sny die melk met ‘n slaplemmes in die meelmengsel in terwyl dit geleidelik in die straaltjie bygevoeg word. ‘n tamlike stywe deeg moet vorm maar baie sag. Rol die deeg op ‘n meelbestrooide deegplank uit in ‘n reghoek vorm. Meng jou spek, sampioene en kaas, botter souse goed saam. Smeer mengsel ewe dik oor die deeg. Rol die deeg soos ‘n rolkoek op. Plaas die rol in ‘n brood pannetjie. Sny die broodjie in skywe nie dwarsdeur nie trek die broodjies bietjie oop en gooi die eier en melk mengsel oor die broodjie en in die half oopgesnyde snytjies. Bak rol 20 minute of tot ligbruin op middelste oond rak.

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 478 times, 1 visits today)
Advertisements

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *