Botter laag koek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 kop meelblom
1/2 tl sout
3 eiers
3 1/2 tl bakpoeier
2 tl vanielje
1/2 kop melk
1/2 kop water
113 g botter
1 kop suiker

Klits geel van eiers goed
Voeg meel en sout by, dan geursel
Voeg dan melk en botter wat gesmelt is, by
Voeg dan water by as te styf is
Voeg bakpoeier by en dan styfgeklopte eierwit
Bak in oond teen 180 Grade C vir 25 minute

 

Versiering opsie:

Lekker Botter versiersel

Die resep maak genoeg versiersel om ‘n dubbellaag koek of 24 kolwyntjies te versier. (Ons gebruik Stork Bake vir ‘n heerlike smaak, jy kan egte botter ook gebruik indien jy so verkies)
Bestanddele:
250g botter (sag/kamertemperatuur)
500g versiersuiker (gesif)
30ml melk
5ml vanilla essence (of geursel van eie keuse)
kleursel (opsioneel)

Metode:
Room die botter tot glad met ‘n klitser.
Voeg die gesifte versiersuiker bietjie vir bietjie by.
Meng goed en voeg geursel en opsionele kleursel by.
Meng die melk by om dit gladder te kry.
Smeer op koek of kolwyntjies.

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 1,122 times, 1 visits today)
Advertisements
 

6 thoughts on “Botter laag koek”

    1. Lekker Botter versiersel

      Die resep maak genoeg versiersel om ‘n dubbellaag koek of 24 kolwyntjies te versier. (Ons gebruik Stork Bake vir ‘n heerlike smaak, jy kan egte botter ook gebruik indien jy so verkies)
      Bestanddele:
      250g botter (sag/kamertemperatuur)
      500g versiersuiker (gesif)
      30ml melk
      5ml vanilla essence (of geursel van eie keuse)
      kleursel (opsioneel)

      Metode:
      Room die botter tot glad met ‘n klitser.
      Voeg die gesifte versiersuiker bietjie vir bietjie by.
      Meng goed en voeg geursel en opsionele kleursel by.
      Meng die melk by om dit gladder te kry.
      Smeer op koek of kolwyntjies.

       
  1. Lekker Botter versiersel

    Die resep maak genoeg versiersel om ‘n dubbellaag koek of 24 kolwyntjies te versier. (Ons gebruik Stork Bake vir ‘n heerlike smaak, jy kan egte botter ook gebruik indien jy so verkies)
    Bestanddele:
    250g botter (sag/kamertemperatuur)
    500g versiersuiker (gesif)
    30ml melk
    5ml vanilla essence (of geursel van eie keuse)
    kleursel (opsioneel)

    Metode:
    Room die botter tot glad met ‘n klitser.
    Voeg die gesifte versiersuiker bietjie vir bietjie by.
    Meng goed en voeg geursel en opsionele kleursel by.
    Meng die melk by om dit gladder te kry.
    Smeer op koek of kolwyntjies.
    ________________________________________

     
  2. Wat maak ek as ek die versiersel baie wit wil he vir ‘n troukoek? Kan ek wooden spoon se wit margarien gebruik?

     

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *