Die GO Carts

Die Go-Carts

Nou het ek mos al aan julle vertel van die Go-Carts. Sulke rye donker groen plastiese toilette wat oor slote gesit word, waar mens nou rustig sit en die natuur sy gang kan laat gaan.

Maar daar is niks romanties daaraan nie, want gewoonlik is daar meer as een mens daar, en dit is nou nie juis so lekker menslik om te sit en kyk hoe ʼn ander man sit en sy sake doen nie.

Nou dit is warm daar. Seker so oor die veertig grade. Nou al die gemors wat omtrent kook daaronder, is daar natuurlik baie brommers. Alles word probeer om die brommers in beheer te bring. Kalk, grond, chemikalieë en wat nog weet ek nie.

Een van die medics kry toe ʼn briljante idee. Hoekom gooi hulle nie Diesel in die slote nie. Baie goeie idee en hulle gaan haal so ʼn paar liters diesel en gooi in die slote. Weg is die brommer en almal
wonder net weer vir hoe lank gaan hulle nou wegbly.

Niemand dink daaraan dat die diesel saam met die stront eindelik ʼn ramp kan veroorsaak nie. Daar is nie eers so halwe gedagte by iemand nie. Niemand doen iets en se vir iemand anders van die diesel in die slote nie.

Die een troep gaan skuif homself so reg om daar lekker te sit en te lees. Hy haal ʼn sigaret uit steek hom aan met vuurhoutjies en gooi die brandende vuurhoutjie tussen sy bene in die sloot af. Een moerse ontploffing.

Die medics het die man net so van die Go-Cart afgetel en na die hospitaal tent toe gedra. Deel van sy bene en gat is verbrand. Die ongeluk het in die laaste twee weke van ons kamp gebeur. Nadat die man so op ʼn manier kon loop, het hy met ʼn handdoek om sy lyf rondgeloop. Hy kon nie broek en onderbroek aantrek nie.

Ek dink hy is so met die handdoek om die lyf huis toe. Arme blikskottel.

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 151 times, 1 visits today)
Advertisements

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *