Gebakte Blomkool

Bestanddele
1 Blomkool ( of 1 blomkool en 1 broccoli)
500 ml Room (of 250 ml room en 250 ml melk) of 500 ml melk
Botter

Ek meet nooit my koekmeelblom af – gooi altyd by as dit nodig is, begin met klein bietjies en as dit nodig is, voeg ek nog by om lekker dik witsous te maak.

500 ml cheddar kaas gerasper (of 250 ml cheddar kaas en 250 ml wit kaas)
Sout
Pepper
Aromat
Enige kruie en speserye van jou keuse

Metode
Kook blomkool  in sout water tot gaar en sag. Dreineer. Spuitt Pyrex bak met Spray and Cook, breek blomkool blommetjies, pak in bak. Maak witsous, smelt botter in pan, sodra gesmelt, voeg melk \ room by (keuse kan wees melk en room of net melk of net room, voeg koekmeelblom by, sout, pepper, aromat, enige kruie en spesery van jou keuse, sodra die witsous dik genoeg is, kan so bietjie kaas by gevoeg word. Gooi hierdie witsous oor blomkool, strooi kaas bo-oor, so bietjie Paprika kan oor kaas gestrooi word. Sit in voorverhitte oond 180 grade, sodra die kaas gesmelt en mooi bruin is, is die blomkool gereg gereed om geeët te word.

Gewoonlik maak ek skaap boud tjoppies saam hierdie gereg, boontjies, skorsies wat ek vul met blikkie ertjies \ mielies en samp.

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 4,442 times, 1 visits today)
Advertisements

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *