Heerlike Patats breek stilte om etens tafel.

Ingestuur deur Joey Hanekom

Bestanddele:
1 kg patat, geskil en in blokkies gesny
5 ml sout
Gerasperde, vars neutmuskaat
500 ml vars room
250 ml gerasperde, beleë cheddarkaas

Metode:
Voorverhit die oond tot 180 °C. Plaas die patatblokkies in ’n pot water. Voeg 5 ml sout by en verhit tot kookpunt. Verlaag die temperatuur en kook die patats tot gaar. Dreineer en skep die patats in ’n oondvaste bak. Rasper ’n bietjie vars neutmuskaat oor die patats. Klits die room styf en vou dan die gerasperde kaas daarby in. Skep oor die patats, rasper neutmuskaat oor en bak 35-40 minute tot die bokant van die gereg goudbruin is. Sit voor met braaivleis of jou gunsteling-braaistuk.

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 274 times, 1 visits today)
Advertisements

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *