Outydse Gemmerbier

Hierdie resep is al vanaf 1975 in gebruik in ons familie.
En nog altyd ‘n wenner in die somer.
Maklik en goedkoop om te maak.
Proe net soos ouma sin maar sonder die baie werk.

Bestanddele:
17 liter water
2,5kg suiker
3 eetl fyn gemmer
1 eetl droë gis korrels
1 – 2 handevol pit rosyne

Metode:
Gooi alles bymekaar in 20 liter emmer met deksel.
Roer tot suiker opgelos is.
Sit deksel op. Laat staan oornag.
Rosyne moet bo-op dryf – dan is dit reg
Gooi in bottels, MOENIE BOTTELS SE PROPPE TE STYF OPDRAAI NIE
Maak 18 liter gemmerbier.

Bron: onbekend.

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 9,268 times, 18 visits today)
Advertisements
 

5 thoughts on “Outydse Gemmerbier”

  1. skep die opgewelde rosyne af en voeg by vanaand se bredie of geelrys

    Sit 3 droe rosyne in elke 2 literbottel voor jy hom volmaak
    as hy vol is en die prop seel deeglik sal die rosyn opkom na so ‘n uur of meer afhangende van die tempratuur
    Soddra dit gebeer sit jy al die gemmerbier so ‘n uur in die yskas dat hy ophbou gis en haal weer almal behalwe die bottel wat jy eerstw qil drink uit

     
    1. Ingredients
      17 L water
      2.5kg Sugar
      3 tablespoon dine ginger
      1 tablespoon dry yeast
      1 to two hands full of raisins

      Method
      Add everything to a 20 L container. Stir until all the sugar has been dissolved. Put a lid on the container and leave it overnight. When you open the container, all the raisins must be on the top. When that happens you can pour the ginger beer in the bottles. Don’t put on the bottle caps on to tight. Be careful when you open the bottle to drink.

       

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *