Hierdie resep is al vanaf 1975 in gebruik in ons familie.
En nog altyd ‘n wenner in die somer.
Maklik en goedkoop om te maak.
Proe net soos ouma sin maar sonder die baie werk.
Bestanddele:
17 liter water
2,5kg suiker
3 eetl fyn gemmer
1 eetl droë gis korrels
1 – 2 handevol pit rosyne
Metode:
Gooi alles bymekaar in 20 liter emmer met deksel.
Roer tot suiker opgelos is.
Sit deksel op. Laat staan oornag.
Rosyne moet bo-op dryf – dan is dit reg
Gooi in bottels, MOENIE BOTTELS SE PROPPE TE STYF OPDRAAI NIE
Maak 18 liter gemmerbier.
Bron: onbekend.
Advertisements
skep die opgewelde rosyne af en voeg by vanaand se bredie of geelrys
Sit 3 droe rosyne in elke 2 literbottel voor jy hom volmaak
as hy vol is en die prop seel deeglik sal die rosyn opkom na so ‘n uur of meer afhangende van die tempratuur
Soddra dit gebeer sit jy al die gemmerbier so ‘n uur in die yskas dat hy ophbou gis en haal weer almal behalwe die bottel wat jy eerstw qil drink uit
Gaan vandag nog probeer, baie dankie vir die deel.
Laat weet ons hoe dit proe
Hi. Can you please please give me this recipe in English
Ingredients
17 L water
2.5kg Sugar
3 tablespoon dine ginger
1 tablespoon dry yeast
1 to two hands full of raisins
Method
Add everything to a 20 L container. Stir until all the sugar has been dissolved. Put a lid on the container and leave it overnight. When you open the container, all the raisins must be on the top. When that happens you can pour the ginger beer in the bottles. Don’t put on the bottle caps on to tight. Be careful when you open the bottle to drink.