Lekkerste Koffie koek

1 Oktober is amptelike koffie dag.

Lekkerste Koffiekoek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anel Bezuidenhout se resep.
Olie pleks van botter is die geheim. Anel vertel “Dié koffiekoek-resep kom van my oorlede skoonma, Rietjie Bezuidenhout, af.
Sy was nou vir jou ’n vrou wat kon bak, hoor! Sy het altyd gesê die geheim van ’n lekker klam sjokoladekoek is om die botter met olie  te vervang, en hierdie resep doen juis dit.”

Koek
280 g (500 ml) koekmeel
70 g (180 ml) kakao
7 ml bakpoeier
10 ml koeksoda
knippie sout
400 g (500 ml) suiker
2 eiers
250 ml melk
125 ml kookolie
5 ml vanieljegeursel
250 ml sterk koffie

Versiersel
80 g (90 ml) sagte botter
70 g (180 ml) kakao
260 g (500 ml) versiersuiker
60 ml sterk koffie

Verhit oond tot 180 °C.
Voer twee 20 cm-koekpanne met bakpapier uit en spuit goed met kleefwerende kossproei.
Sif meel, kakao, bakpoeier, koeksoda en sout saam in ’n groot mengbak.
Voeg suiker by en roer deur met ’n houtlepel.

Klits eiers, melk, olie en vanieljegeursel in aparte mengbak.
Voeg by droë bestanddele.
Gooi koffie by.
Klits goed vir 2 minute tot romerige, gladde mengsel

Verdeel mengsel tussen die twee panne en plaas op middelste oondrak.
Bak vir 35 – 40 minute of tot ’n toetspen skoon uitkom.
Laat in pan afkoel en keer uit.

Versier só
Plaas bestanddele vir versiersel in elektriese menger se bak en klits op hoë spoed tot gladde mengsel.
Sny bokant van koeke met ’n riffelmes gelyk.
Skep versiersel in spuitsak met 1 cm-tuit.
Plaas eerste koek gesnyde kant na bo op koekbord.
Spuit helfte van versiersel op die koek en smeer gelyk.
Plaas tweede koek bo-op  gesnyde kant na onder.
Spuit res van versiersel boop en smeer gelyk.
Bêre in lugdigte houer.

Bron en fotos: http://www.netwerk24.com/Sarie/Kos

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 3,227 times, 2 visits today)
Advertisements

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *