Gebakte Heuning & Mosterd Gerookte Ham (Gammon)

         • 4 kg beenlose gerookte ham
• Kruie pietersielie en tiemie
• 2 lourierblare
• 2 uie
• 3 wortels
• 4 selderystingels
• 12 heel naeltjies of meer indien nodig
• Koekmeel, om te sprinkel

• Glans:
• 125 ml Heuning- & Mosterd slaai sous
• 100 ml heuning
• 200 ml bruinsuiker
• 5 ml gemaalde kaneel
• 5 ml gemmer

Plaas die gerookte ham in ‘n groot pot en bedek dit met water.
Laat toe om 5-7 minute stadig te prut om die gammon te verhit en die soutigheid te verwyder.
Voeg die kruie, uie, wortels en seldery by die kastrol by en prut baie stadig vir 2 uur.
Laat dit afkoel vir sowat ‘n uur binne in die vloeistof.
(As jy dit koud bedien, laat dit oornag in die vloeistof rus om te voorkom dat dit uitdroog).
Lig dit sorgvuldig uit die kastrol af en trek die vel af en laat ‘n vet laag agter.
Sny die vet in diamantvorms en druk ‘n nealtjie in die middel van elke diamant en strooi die ham met koekmeel, druk dit liggies vas.
Sit die ham, vetkant, in ‘n groot bakplaat wat 2 cm water bevat.
Bring die Heuning & Mosterd, Heuning, Suiker en speserye in ‘n kastrol tot kookpunt, roer tot die suiker oplos en die mengsel goed deurgekook is.
Bak vir ‘n halfuur by 180 ° C, smeer elke 10 minute met die glans sous gedurende.
Versier met versglansde kersies en bedien warm of koud.

Resep: knorr.co.za

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 728 times, 1 visits today)
Advertisements

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *