GESTOLDE PIESANGPOEDING:

Okkie Jansen van Vuuren
(Stol stadig, maak liefs vorige aand)

Bestanddele
750ml water
200ml suiker
3 groot piesangs, geskil
5ml suurlemoensap
80g suurlemoenjellie
3 eiers, geskei

Metode
Verhit water en suiker tot kookpunt. Druk piesangs fyn en meng met suurlemoen sap. Roer by suikerwater, verhit en kook 1-2 minute. Haal van stoof af en laat effens afkoel. Voeg jelliepoeier by en roer tot gesmelt. Klits eiergele goed, voeg by en laat goed afkoel tot mengsel net-net dik raak. Klits eierwitte tot styf en vou in piesang mengsel in. Gooi in poedingbak en laat stol in yskas. Sit voor met roomys of vlasous.

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 376 times, 1 visits today)
Advertisements

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *