KERSIE BRANDEWYN POEDING

Anna Eksteen

Bestanddele
125g donker sjokolade
320ml room
320 ml melk
8 eier gele
125ml suiker
80 ml kakao
1 bottel kersies, sonder sap
1 bottel swartbessie konfyt
125ml kersie brandewyn
geklitste room
sjokolade koek

Metode
Smelt die sjokolade in ‘n glas bak bo-oor ‘n pot water. Kook die melk en die room saam. Meng die eiers, suiker en kakao goed. Voeg die melkmengsel by die eier mengsel. Voeg dan die sjokolade by die mengsel. Laat dit kook en roer dit vir ongeveer 10 minute. Gooi dit in ‘n bak en sit “gladwrap” bo-op die mengsel en laat dit afkoel. Sny die koek in skywe en smeer dit met die konfyt en maak toebroodjies, Sit die toebroodjies in ‘n bak en druk dit goed vas. Gooi die kersies oor die koek en dan die brandewyn. Maak seker dat al die stukke koek bedek is met die brandewyn. Gooi die sjokolade vla oor en sit die geklitste room bo-op.

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 306 times, 1 visits today)
Advertisements

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *